marți, 16 decembrie 2014

Participă la cursurile gratuite pentru calificarea în meseria de cameristă organizate la Baia Mare !


Turismul este unul din domeniile cu un important potențial de creștere, și ca orice domeniu care este în dezvoltare, are nevoie de forța de muncă calificată.
Potrivit datelor oficiale furnizate de Comisia Europeană, deocamdată România stă destul de slab la acest capitol. Ungaria, care are o suprafață reprezentând cca. 39% din suprafața României și o populație reprezentând cca. 49% din populația României, are un număr de 9.317.445 turiști, adică cu aprox. 17,65% mai mult decât România. Slovacia are 50,5% din turiștii pe care îi avem noi dar dacă ținem cont de faptul că Slovacia are o suprafață reprezentând cca. 20,5% din suprafața României și o populație reprezentând cca. 27% din populația României, reiese că pentru a avea cifre echivalente cu ale lor, numărul de turiști cazați ar trebui să crească cu 59,5%.
Comparând situația de la noi cu cea din țările vecine ne putem da seama și cât de mare este potențialul de dezvoltare al afacerilor în domeniul turismului. Tocmai de aceea calificarea în meseria de cameristă poate fi o alegere bună pentru femeile interesate de un loc de muncă stabil în sfera turismului.

Fundația CDIMM Maramureș organizează în perioada 11 Ianuarie 2015 – 30 martie 2015 cursuri de calificare gratuite în meseria de cameristă, Cod COR: 5142.1.1 . Cursul se adresează persoanelor necalificate care lucrează în sectorul turismului precum și celor care lucrează în sectoare conexe și sunt interesate să își schimbe locul de muncă pentru a lucra în industria turismului.

Despre meseria de Cameristă
Meseria de cameristă este una dintre meseriile pentru care se înregistrează o creștere continuă a cererii. Unitățile turistice se dezvoltă tot mai mult și ca atare firmele cu activitate în turism caută tot mai mult cameriste calificate.
Camerista este lucrătorul angajat în cadrul unităţilor de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni, resort-uri) care efectuează diferite servicii de igienizare, curăţare şi decorare a spaţiilor hoteliere/camerelor clienţilor. Camerista este de asemenea responsabilă cu îngrijirea garderobei şi obiectelor personale ale clienților (cu permisiunea şi la cererea acestora).

Detalii despre curs
·   Nivelul de studii minim necesar: învăţământ minim obligatoriu
·   Durata cursului: 360 ore (din care 120 ore teorie si 240 ore pregătire practică)
·   Programul este autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), fost Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA)
·   Programul este certificat de Ministerul Educaţiei Naționale și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice, având avizul de specialitate de la Autoritatea Națională pentru Turism
·   Certificatul este recunoscut în Uniunea Europeană

Avantaje
·   Curs gratuit
·  La finalul cursurilor se acordă o subvenție pentru decontarea cheltuielilor de transport ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locația cursului
·  Persoanele înscrise la curs beneficiază gratuit de 1-2 ședințe de informare și consiliere profesionala

Condiții de înscriere
·   Domiciliul in județul Maramureș
·   Să aibă un loc de muncă la data înscrierii la curs
·   Să nu aibă calificări anterioare de nivel 2 sa 3 in alte meserii din sectorul turismului

Înscrieri la:
Fundația CDIMM Maramureș
Bd Traian Nr 9/16, Baia Mare
Tel.: 0262-224870
Persoane de contact: Mureșan Angela, Radu Big

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu